Isfiske & Sommarfiske

Sedan 1957

KLUBBEN

Verksamhet och historia under de 50 åren

Klubben bildades den 25 mars 1957 på initiativ va Martin Nordkvist, Och har sedan dess i huvudsak sysslat med tävlings verksamhet. Förutom KM så har klubben genom åren arrangerat et stort antal tävlingar. Det har varit såväl allmänna tävlingar som KM,DM och så kallade kulor i både mete och pimpel. Tävlingarna har arrangerats så for det funnits en lucka i ordinarie programmet. Nämnas bör att Jan-Åke Lindberg de senaste åren lagt ner stort arbete att ordna sommarens metekulor med allt vad detta innebär. En annan som bör nämnas är Olavi Ahonen som har ett stort hjärta för klubben då han engagerats sig i de flesta frågor rörande klubben intresse.

Nedan följer en del uppräkningar av vad som hänt och förekommit inom klubben de gångna åren. Uppgifterna är hämtade från gamla mötesprotokoll där det tyvärr saknas en del protokoll och resultatlistor främst från de tidiga åren. En del intressanta uppgifter finns dock kvar.

Från början av 70 talet har klubben arrangerat skolmästerskapen i pimpel med undantag för någon enstaka gång då inte isen burit. Tävlingarna har alltid varit på Stora Aspen, och intresset bland ungdomarna har varit ganska stort genom åren. Från slutet av 70 talet har klubben arrangerat det så kallade Eskilnmete varje tisdag hela sommaren, vilket resulterat i ca: 12-16 tävlingar varje sommar i minst 30år. Det blir ca: 350 tävlingar och hur mycket fisk som dragits upp under dessa år skulle vara intressant att veta.

Den första Ordförande var Uno Fors Och den nuvarande heter Jan-Åke Lindberg och där i mellan har det varit en handfull andra ordförande, Vilka alla skött sina uppgifter till belåtenhet. Medlemsavgiften var 1966 10kr, Från och med år 2002 är den 150 kr för seniorer och 20 kr för juniorer. 1967 bildades en damsektion som var aktiv from till1979 och under det tiden tillförde damsektionen klubben en hel del extra inkomst genom att anordna lotterier med vinster som de tillvärkar själva, broderier och dyigt.

Den 30/4 1970 delades det första elitmärket ut till Sven-Åke och Olavi Ahonen.

1982 byttes elitmärket ut mot en minnesplakett, då elitmärket, som var av guld blev alldeles för dyrt

(1000 kr 1982) för klubben. För att erövra plaketten fodras att man samlar 100 poäng från KM, DM och SM tävlingar enligt en poängtabell klubben tagit fram.

1979 köptes en äldre husvagn in för att användas som sekretariat, men den höll inte länge för redan 1981 inköptes en ny eller bättre begagnad som fungerade ganska många år. Den nuvarande köptes in för några år sedan, men den rev vi ner och byggde upp en ny å den gamla ramen, vi får väll se hur länge den hänger med. 1981 blev det obligatoriskt att använda isdubbar vid alla pimpeltävlingar, en mycket vettig bestämmelse.